.st0{fill:#FFFFFF;}

SEO

SEO – Quick Wins

 17 juli 2020

door Rob Vanderfeesten

5 Snel te implementeren SEO Tips

De tips hieronder kun je snel en vaak zelf implementeren. Dit helpt bij het verbeteren van de zoekmachine optimalisatie (SEO) van je website. SEO is veel omvangrijker dan deze 5 tips maar het geeft je alvast een startpunt voor het beginnen met het verbeteren van je SEO. Wil je meer lezen over alle onderdelen van SEO bekijk dan: hoger in Google

Zorg dat je SSL gebruikt

Met SSL maakt je website gebruik van een https-verbiding. Met zo'n certificaat worden de gegevens tussen je website en de bezoeker versleuteld. Op die manier zijn de gegevens veilig. Bijvoorbeeld wanneer iemand een contactformulier invuld. Een website met een SSL certificaat scoort hoger in Google.

Via je webhosting provider is dit meestal wel in te stellen.

Gebruik Webmaster tools

Zowel Google en Bing hebben tools ontwikkeld waarmee je je website kunt aanmelden bij de zoekmachine. Nu zoekmachines weten wat het bestaan van je website zullen deze indexeren. Het handige aan deze webmaster tools is dat ze ook wat extra zaken voor je in de gaten houden die je helpen bij het onderhouden van je website. Hieronder een aantal tools:

  • xml sitemap - je kunt een xml sitemap via de webmaster tools toevoegen. Dit is een soort inhoudsopgave van je website. Het verteld welke pagina en blogartikelen een website bevat.
  • 404 foutmeldingen - indien er een pagina niet meer bestaat, die voorheen wel is opgenomen in de zoekmachine, heb je kans dat mensen deze pagina willen bezoeken en een 404 foutmelding krijgen. Om dit te voorkomen kun je middels de webmaster tools in de gaten houden of je 404 meldingen hebt.
  • Inzicht in zoekwoorden die leiden naar pagina's in je website. Op welke zoekwoorden wordt je website het meeste gevonden. Handig om te controleren of je SEO werkt. Of dat je misschien nog toch nog een aanpassing moet doen.

Maak een duidelijke pagina structuur

Gebruik kopjes en subkopjes door het aanbrengen H-tags. Dit helpt niet alleen de lezer om de structuur van je pagina te herkennen maar ook zoekmachines.

Gebruik een Meta omschrijving

Maak voor elke pagina een meta omschrijving. Dit is een korte beschrijving van hetgeen op deze pagina te lezen is. Dit is de omschrijving die je ziet wanneer je pagina in de zoekresultaten naar boven komt.

Met Yoast SEO kun je de meta omschrijving eenvoudig aan je WordPress website toevoegen. Hieronder zie je voorbeeld van een meta omschrijving.

SEO meta omschrijving

Gebruik Alt-tags voor afbeelding

Beschrijf wat je afbeelding voorstelt zodat zoekmachines een idee hebben wat voor afbeelding het is.

Via de media bibliotheek van WordPress kun je per afbeelding een Alt-tekst instellen.

SEO Alt-Tekst

What's Next?

Oké, je hebt de 5 tips toegepast op je website. "Wat nu?" Hoor ik je zeggen. Heel simpel: doorpakken! Dit nog maar het begin. Wil je écht aan de slag met het verbeteren van de vindbaarheid van je website? Download dan deze 45 gratis SEO tips!

Rob Vanderfeesten


R. Vanderfeesten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je meer handige tips?

Schijf je dan in voor de nieuwsbrief!