Website ontwerp

Een eigen website maar hoe gaat deze eruit zien? Wat is er allemaal mogelijk? Op basis van jouw wensen zal IT Service Rob een website ontwerp maken zodat je een idee krijgt hoe de website eruit gaat zien. IT Service Rob hanteert 7 stappen voor het realiseren van je website.

Werkwijze: van idee tot volwaardige website.

1. Intake

Voordat we kunnen beginnen met het maken van een website zal een intake plaatsvinden voor het bepalen van de eisen en wensen met betrekking tot jouw website. Hierbij kunt u denken aan: welke kleuren, hoe welke pagina’s en hoe worden ze getoond (lay-out). Dit pakket aan eisen en wensen wordt vertaald naar een website ontwerp.

2. Ruwe opzet

Nadat de intake gedaan is kan er een ruwe opzet gemaakt worden van een “responsive” website. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan het schermformaat. Zodat de website er goed uit ziet op telefoon, tablet en pc. Op dit moment is je website nog niet zichtbaar voor bezoekers, ze krijgen een melding dat je website nog niet klaar is. Pas bij stap 6 – oplevering wordt deze online gezet.

3. Inhoud

In de tussentijd kun je de teksten schrijven en de afbeeldingen verzamelen die je op de pagina’s wilt tonen. Samen zullen we deze teksten doornemen en waar nodig aanpassen, de afbeelding zullen worden geoptimaliseerd worden voor online gebruik. Belangrijk bij het schrijven van de teksten is om te schrijven voor jouw doelgroep(de potentiële klanten). Dus hoe kan jij een hun probleem oplossen?

4. Verfijning

Zodra de teksten geschreven zijn worden deze op je website gezet voorzien van de eventuele afbeeldingen. Dit is tevens het moment om de teksten nogmaals te beoordelen en de puntjes op de i te zetten. Ik zal ook tips geven voor het schrijven van teksten zodat deze SEO vriendelijker zijn.

5. Integratie

Afhankelijk van jouw wensen kan het nodig zijn om bepaalde onderdelen te integreren. Een voorbeeld hiervan is: een contactformulier, nieuwsbrief of een koppeling met sociale media zoals Facebook.

Tevens wordt je website aangemeld bij Google en Bing zodat deze zoekmachines van het bestaan van jouw website afweten.

6. Oplevering

Je website is klaar, dus deze mag nu online en iedereen mag het weten. Nu is het tijd dat je jouw website gaat promoten op sociale media.

7. Nazorg

Indien nodig zullen tijdens de nazorgperiode kleine aanpassing op de website worden doorgevoerd. Het kan natuurlijk voorkomen dat er toch nog een tekst aangevuld moet worden of toch een andere foto beter past.

7.1 Website beheer

Tot slot maken we afspraken over website beheer. Zie website beheer voor meer informatie hierover.

>